Pointcloudservice

De PointcloudService een toegankelijke, budgetvriendelijke manier om pointclouds te laten maken van minder complexe gebouwen, objecten en installaties. Het grote voordeel van de Pointcloudservice is dat wanneer de klus onverwacht lastiger is, u bij ons kunt terugvallen op specialisten die voor alle situaties een oplossing achter de hand hebben. U heeft zo betaalbaarheid en zekerheid gecombineerd.

Pointclouds maken met PelserHartman

Met de Pointcloudservice zorgen we ervoor dat u een pointcloud krijgt van het gebouw, object of de installatie waar u gegevens van nodig hebt. Pointclouds kunnen in steeds meer programma's gebruikt worden. De PointcloudService is er om te voldoen aan de vraag naar de ruwe pointcloud-data. We leveren scanoperators die pointclouds maken voor u, registreren uw zelfgescande losse scanstations tot een complete pointcloud, troubleshooten als u er niet meer uit komt en leren via praktische trainingen te werken met pointclouds in 3D tekenprogramma's.

Wat is een pointcloud?

Een pointcloud wordt gemaakt met een 3D-laserscanner. Een 3D-laserscanner meet 50.000 tot 1.000.000 punten per seconde, in een straal van 150 meter. Met laserscannen genereert u een volledig 3D-beeld - in de vorm van een pointcloud – van de werkelijke 'as-built' situatie. U mist zo geen detail meer en zal nooit meer terug hoeven keren om iets na te meten. U neemt de werkelijke situatie als het ware mee naar kantoor. Daar kunt u met de pointcloud aan de slag om 2D of 3D-tekeningen of fotorealistische viewers en visualisaties te maken.

Icon Text Image

Pointclouds maken

Pointclouds worden met een 3D scanner gemaakt. Een 3D-scanner biedt snelle en volledige metingen voor een ruim scala aan toepassingen in de industrie, installatietechniek, retail, botenbouw, archeologie en natuurlijk in de bouw. Laserscanners worden vaak ingezet wanneer snelheid of veiligheid van groot belang zijn.

Meer over 3D-laserscanning

Ziet u de voordelen van werken met pointclouds, maar ziet u op tegen de hoge investering van een high-end laserscanner en bijbehorende registratiesoftware aanschaffen?

Bel ons direct op +31 73 613 5729. Wij hebben dé oplossing met de PointcloudService.

gekleurde pointcloud laten maken

Voorbeeld van een fotorealistisch gekleurde pointcloud uit de procesindustrie.

Problemen met pointclouds

Wanneer u vastloopt door problemen met pointclouds helpt onze Pointcloudservice u uit de brand. Onze pointcloudspecialisten beschikken over softwarepakketten om diverse metingen te kunnen registreren, data op te schonen en resolutie aan te passen. U kunt snel weer vooruit, tegen scherpe prijzen.

Pointclouds omzetten in bruikbare bestanden

  • Loopt u vast met pointclouds omdat registratie niet lukt?
  • Kunt u niet werken met de aangeleverde pointcloud omdat het bestand te groot is voor uw 3D-programma?
  • Is de pointcloud data in het verkeerde bestandsformaat aangeleverd?
  • Is uw pointcloud te groot om te bewerken met uw huidige software of hardware?

Problemen met pointclouds zijn geen uitzondering in de wereld van 3D-pointclouds. Omdat de techniek nog relatief nieuw is en zeer snel ontwikkelt, bestaan er geen harde standaarden. Hierdoor kan het dat een 'gewone' pointcloud gewoonweg niet werkt. Wij hebben ervaring met deze problemen en helpen u de pointcloud om te zetten naar een werkbaar formaat.

Bel ons direct op +31 73 613 5729. Wij hebben een oplossing.

Icon Text Image

Pointclouds gebruiken in 3D-programma's

U zult een aantal specifieke zaken moeten weten op gebied van scandata en de workflow om in het vervolg makkelijker te werken met pointclouds. Onder de onderstaande link vindt u hoe de belangrijkste 3D programma's omgaan met pointclouds, compleet met voor- en nadelen en onmogelijkheden.

Pointclouds in 3D-programma's

Eerste hulp bij problemen met pointclouds

Het meten met laserscanners en het werken met pointclouds biedt veel voordelen. U bereikt echter alleen een optimaal resultaat wanneer u zorgt voor een goede voorbereiding op gebied van hard- en software.

Loopt u of uw computer vast wanneer u werkt met pointclouds? Op de volgende pagina's vindt u handleidingen die inzicht kunnen geven in uw problemen met pointclouds:

Komt u er met de bovenstaande tips niet uit? Bel ons direct op +31 73 613 5729. Wij hebben de oplossing met de PointcloudService.

Pointcloud van gebouw met staalconstructie

Pointcloud van gebouw met staalconstructie – Scheepvaartmuseum Amsterdam.

Trainingen Werken met pointclouds

Werken met pointclouds biedt veel voordelen, wanneer u over de steile leercurve heen bent. Werken met pointclouds vereist naast andere software en hardware vooral een andere manier van denken. Met de praktijkgerichte trainingen op ons kantoor leren wij u om te gaan met de nieuwe manier van werken. Bij voorkeur doen we dit hands-on met een van uw eigen projecten, zodat de problemen die u specifiek tegen komt getackeld worden.

Training werken met 3D pointcloud

Onze training 'Werken met 3D pointclouds' zorgen dat u het resultaat krijgt dat u in gedachte had.

Icon Text Image

Trainingen laserscanning & pointclouds

Trainingen zijn onderdeel van de Pointcloudservice van PelserHartman. Wij bieden ondersteuning afhankelijk van uw behoefte, van instructie over het gebruik tot het aankopen van de juiste software. We adviseren ook in de aanschaf 3D-laserscanners en training in het gebruik ervan, wanneer u zelf uw pointclouds wil kunnen maken.

Meer over pointcloud training