Blog

Digitaal inmeten 3D scannen kap conservatorium hotel Amsterdam

3D inmeten en tekenen kap Conservatorium hotel Amsterdam

  |   Projecten PelserHartman

In opdracht van Conservatorium BV heeft PelserHartman de complexe houten kapconstructie van het pand aan de Van Baerlestraat te Amsterdam 3D-ingemeten. Het rijksmonument werd door Strukton Bouw & Vastgoed verbouwd tot het 5-sterren Conservatorium hotel.

De voormalige Rijkspostspaarbank wordt gerestaureerd, gerevitaliseerd, uitgebreid en krijgt een zeer hoog afwerkingsniveau. Digitaal 3D inmeten gebeurt in dit soort gevallen steeds vaker met 3D laserscanners.

3D inmeting ruimten onder de kap

Om een goed beeld te krijgen van de beschikbare vrije ruimte onder de kapconstructie is Pelserhartman gevraagd om snel een volledige 3D inmeting te doen van een deel van de zolder van het Conservatorium hotel te Amsterdam. Aan de hand van deze metingen is inzichtelijk gemaakt wat de mogelijkheden van de ruimte zijn en welke indelingen men kan maken. Het is tevens een controle van het reeds gemaakte ontwerp. 3D digitaal inmeten wordt volledig uitgevoerd met behulp van laserscanners zoals de Leica C10 en de Z+F IMAGER 5010C.

De volledige opname vond plaats in een kleine dag. Van de verkregen gegevens kon PelserHartman zeer snel en accuraat een 3D-solid maken, wat de architect (OIII Architecten Amsterdam) hielp om de hotelkamers en badkamers onder de complexe kapconstructie te ontwerpen.

Film Conservatorium hotel en Clash-detection

Een stukje verderop in dezelfde straat voerde PelserHartman nog een ander project uit. Een aparte zolderruimte werd daar snel in kaart gebracht. Lees verder op onze pagina 3D meetwerk zolder Hotel Amsterdam.

Verbouwing Conservatorium hotel Amsterdam duurste ooit

Bron: Het Parool

AMSTERDAM. In een tijd dat vijfsterrenhotels een ster van de gevel halen en de vooruitzichten voor de hotellerie het dramatische voorbij zijn, lijkt het bepaald moedig om een luxehotel te bouwen.

Het 'Stradivarius' krijgt 125 kamers in het monumentale deel van het gebouw. Daar komt ook, op de bel-etage parallel aan de Van Baerlestraat, een overdekte winkelpassage met vier topzaken. Op de binnenplaats van het gebouw wordt een twintig meter hoge glazen kubus gebouwd, waarin receptie, liften, lobby en brasserie zijn ondergebracht. Daar komt ook de hoofdingang van het hotel, inclusief voorrijweg.

Lees meer over onze meettechnieken en andere gerealiseerde projecten.